Pageses.cat

Manolita
Comparteix-ho a Facebook
Comparteix

Amigues de Manolita

  • esther martinez isern
  • Ester
  • Paqui
  • Dones Unió Pagesos

Grups de Manolita

 

Pàgina de Manolita

Informació del perfil

Nom Complet
Manolita Gutiérrez Herrería
Codi Postal
43811
Poblacio
Cabra del Camp
Comarca
Alt Camp
Treballes en el sector agrari?
Si

Una Catalunya Independent seria el 4º Estat dela UE

Benvolguts

Us recomanem la lectura d'aquest article sobre el CCN:


http://www.directe.cat/article/amb-la-independencia-catalunya-seria-el-quart-estat-de-la-ue-en-renda-per-capita

Una Catalunya independent seria el quart Estat de la UE en renda per capita
Només ens superaria Luxemburg, Irlanda i Holanda
13.10.2009 ! 05.00h


D'aconseguir la independència, Catalunya seria el quart Estat de la Unió Europea en renda per capita, només superat per Luxemburg, Irlanda i Holanda. Aquestes dades, extretes d'estadístiques europees, les recull la presentació 'Avantatges de tenir un Estat propi' (pdf), que ha presentat aquests dies el Cercle Català de Negocis (CCN). A l'estudi s'explica que, de ser independents, els catalans disposaríem d'una renda per capita de 32.600 euros, però pel fet de continuar dins l'Estat espanyol la renda actual per català disminueix fins els 29.700. La documentació del CCN també demostra que, si deixéssim de dependre de Madrid, la Generalitat tindria un 60% més de pressupost i tindríem una economia més competitiva, capaç d'aconseguir unes quotes de creixement més elevades. L'estudi cita els casos de Croàcia i Eslovènia, que després d'independitzar-se han multiplicat per tres i per set el seu PIB en només divuit anys.
En aquest sentit, l'Estudi busca les comparacions de Catalunya amb Estats amb una demografia similar dins la UE, com Irlanda, que amb una població de 4 milions d'habitants va passar de ser el darrer país europeu en PIB per capita a esdevenir l'Estat amb una major renda. Segons el CCN, els irlandesos ho va aconseguir a través d'una reducció de l'impost de societats, que va permetre la instal•lació de nombroses multinacionals tecnològiques.

També es recullen dades dels darrers Estats independentitzats dins la UE: Croàcia es va independitzar el 1991 i ja ha multiplicat el seu PIB per tres, i Eslovènia es va independitzar el mateix any i ha multiplicat per set el seu PIB.


És viable tenir un Estat propi?

El web del Cercle Català de Negocis també recull l'argumentari 'És viable tenir un Estat propi?' (pdf) on es responen una sèrie de preguntes al voltant de les conseqüències de la independència. Segons aquestes dades, amb un Estat propi la Generalitat disposaria d'un 60% més de pressupost, i es podran tirar endavant iniciatives polítiques ajustades a la realitat catalana per tal de registrar creixements més ràpids que els dels últims anys.

La independència també generarà negoci a curt termini, ja que molts centres de decisions que ara són a Madrid o serveis tècnics que, des de la capital espanyola, atenen al públic català, hauran de desplaçar-se al Principat. De la mateixa manera, un Estat propi serà beneficiós per integrar la immigració, que entendrà la realitat catalana i la nostra llengua com a única, i les nostres seleccions podran competir internacionalment sense restriccions.

Catalunya dins la UE

Segons el CCN, la integració de Catalunya a la UE serà immediata, i amb un Estat propi guanyarem influència dins la UE. El català serà llengua oficial i el representant de Catalunya tindrà la seva cadira al Consell de Ministres de la Unió Europea. De la mateixa manera, hi hauria un comissari català a la Comissió Europea, tal com disposa Malta a l'actualitat, amb sols 400.000 habitants, i tindrem un seient al Banc Central Europeu. A més i segons la normativa comunitària, Catalunya també tindria la presidència de torn de la UE durant sis mesos, i el president del Govern català presidiria els consells de ministres europeus.


Les fotografies de Manolita

  • Afegiu fotos
  • Mostra-ho tot

El bloc de Manolita

Acordada la retirada definitiva del mercado de 4 millones de hectolitros de vino

Publicat el juliol 14, 2014 a les 8:48pm — 0 Comentaris

10/7/2014

Nota del MAGRAMA

 

Acordada la retirada definitiva del mercado de 4 millones de hectolitros de vino

 

El director general de Producciones y Mercados Agrarios del Ministerio de Agricultura, Alimentación y Medio Ambiente, Fernando Miranda, mantuvo ayer una reunión con representantes del sector vitivinícola, para buscar soluciones a la situación de excedentes de vino de esta campaña, concentrados en la Comunidad…

Segueix

La Audiencia Nacional prohibe el etiquetado de vino con la indicación 'Viñedos de España'

Publicat el gener 29, 2013 a les 10:00pm — 0 Comentaris

La Audiencia Nacional ha dado la razón a Castilla y León en su recurso contra la orden que regulaba la indicación geográfica de Viñedos de España, que aunque está derogada desde febrero de 2011 recogía en una disposición la posibilidad de utilizar las existencias de ese etiquetado

Así lo ha explicado hoy en rueda de prensa posterior al Consejo de Gobierno el portavoz de la Junta de Castilla y León, José Antonio de Santiago-Juárez, quien ha insistido que en la practica el…

Segueix

Los productores denuncian las importacions masivas de vino de países terceros

Publicat el gener 7, 2013 a les 5:01pm — 0 Comentaris

Los productores denuncian las importacions masivas de vino de países terceros

Latribunadeciudadreal.net - Sábado, 29 de diciembre de 2012

La Unión de Uniones de Agricultores y Ganaderos denunció en nota de prensa las importaciones masivas de vino procedente de terceros países y reclamó al Gobierno la investigación de las garantías sanitarias de esos productos alimentarios, así como que se verifique el…

Segueix

Mur de Comentaris (7 comentaris)

Fa falta ser membre de Pageses.cat per afegir comentaris!

Participar en Pageses.cat

A les 9:09am del novembre 3, 2010, Dones Unió Pagesos ha dit...
Ja era hora que pugessis la foto!! jajajaj
A tu i a l'Ester us he posat com a usuàries destacades.
A les 10:11pm del novembre 2, 2010, Ester ha dit...
mitela!! que reguapa!!!
A les 11:01am del Octubre 22, 2010, Paqui ha dit...
Manolita,
T'ha de funcionar per que jo ho he fet i si que va. Has d'anar a la teva pàgina i triar la opció de gestionar perfil o foto. Veuràs que pots pujar la foto que ha de ser una imatge. Mira que al grabar (Desa) no e t doni error ja per que t'estigui faltant per omplir un altre camp del perfil (ho requadra amb vermell) com m'ha passat a mi, que em faltava el de la població.
Ja em diràs
A les 5:49pm del febrer 2, 2010, Ester ha dit...
aix!! la video conferencia... ( em fa vergona) no la vaig fer ... em vaig quedar clapada al sofa!!! és que em pesa el cul i la panxa!!
A les 5:45pm del gener 29, 2010, Manolita ha dit...
hola Ester que talla videoconferencia? No tinc camara per puguer conectam. Suposo que ens veure el dia 23-2.
Et falta molt per tindre la nena? espero que el vagui molt... bé..
A les 9:42am del gener 28, 2010, Ester ha dit...
Manolita!!!!!! que et conectaras aquest vespre?

va home que riurem un rato!!!!

ei posa't una foto!!!!! ( si vols t'erxplico com és fa...)
A les 5:54pm del novembre 10, 2009, Paqui ha dit...
A veure si et pujes la foto al perfil i et veiem la cara!! jajaja
 
 
 

 

Butlletí Pageses.cat

Entra la teva adreça:

 RSS

Avis Legal Pageses.cat

Amb la col·laboració de:

Enllaços

Programació Visites

Predicció Temps

qrcode

© 2018   Creado por Dones Unió Pagesos.   Tecnología de

Insígnies  |  Reportar un problema  |  Términos de servicio

Ajuda - Creat per Dones Unió de Pagesos - Avís legal