Pageses.cat

Programa de Desenvolupament RuralExecució PDR 2007 - 2009 (def).ppt


El PDR català 2007-2013, aprovat per la Comissió Europea i que executa el DAR, és una pedra angular de les polítiques públiques de suport al sector agrari

Unió de Pagesos denuncia que la gestió negligent del PDR català per part del Departament deixa indefensa la pagesia en un moment difícil pel sector

Unió de Pagesos denuncia una gestió negligent per part del departament d’Agricultura (DAR) del Programa de Desenvolupament Rural (PDR) a Catalunya, que ha suposat la disminució dels recursos destinats a donar suport al sector agrari català quan pateix una de les pitjors crisis dels darrers trenta anys. Durant els tres anys de legislatura del conseller Joaquim Llena només s’ha executat una mitjana anual de 125,9 milions d’euros del PDR, un 26% menys que la mitjana anual de l’anterior govern tripartit, que va ser de 170,4 milions d’euros.

En tres anys, l’administració Llena només ha executat un 29,24% dels recursos del PDR programat, quan una gestió eficaç (que assolís les previsions del PDR 2007-2013) comportaria haver-hi destinat el 42,8% dels recursos del programa. És a dir, només ha destinat 297,3 milions d’euros, quan ja hauria d’haver destinat 435,7 milions. El PDR, que aprova la Comissió Europea, és una pedra angular de les polítiques públiques de suport al sector agrari i, pel sindicat, l’execució negligent que du a terme el Departament està deixant el sector indefens davant un dels seus pitjors moments.

D’aquesta gestió negligent, se n’han ressentit mesures previstes al programa com ara els ajuts destinats a modernització del sector: durant l’administració Llena només s’ha concedit una mitjana anual de 170 expedients, mentre que en la legislatura anterior (Tripartit 2004-06) era de 1.155 ajuts concedits i en la de CiU 2000-2003 era de 1.369. D’aquesta gestió també se n’ha ressentit els ajuts a la incorporació de joves: només s’han atès 44 expedients de mitjana anual, quan durant el Tripartit anterior era de 248 i durant darrera legislatura de CiU era de 555.

El desajust entre allò programat i allò executat en el PDR és preocupant en mesures de foment dels productes de qualitat i comercialització, que estan molt per sota del 42,8% d’execució que seria òptim: programes de qualitat d’aliments (4% executat), activitats d’informació i promoció de productes de qualitat (16,21% executat), augment del valor afegit (28,56% executat). Mesures com ara el suport al compliment de noves normes resten absolutament abandonades (0%); així mateix, resten pràcticament abandonades les mesures de diversificació cap a activitats no agràries com l’agroturisme (5,58% executat) i ús de serveis d’assessorament (3,27%).

Unió de Pagesos ha convocat una manifestació de la pagesia catalana a Barcelona el proper 20 de febrer al matí per reclamar mesures urgents al Govern català, central i a la Unió Europea per fer front a una de les majors crisis del sector agrari.

Per a més informació, poseu-vos en contacte amb Salomó Torres, responsable d’organització de la Unió de Pagesos de Catalunya (tel. 649.363.742).

Visitas: 8

Afegiu un comentari

Necessites ser membre de Pageses.cat per afegir comentaris!

Participar en Pageses.cat

 

Butlletí Pageses.cat

Entra la teva adreça:

 RSS

Avis Legal Pageses.cat

Amb la col·laboració de:

Enllaços

Programació Visites

Predicció Temps

qrcode

© 2018   Creado por Dones Unió Pagesos.   Tecnología de

Insígnies  |  Reportar un problema  |  Términos de servicio

Ajuda - Creat per Dones Unió de Pagesos - Avís legal