Pageses.cat

MOLT IMPORTANT: PUBLICAT EL REGLAMENT SOBRE EL REPARTIMENT DE 300 M€ A LA UE, PER RECOLZAR ELS RAMADERS PRODUCTORS DE LLET
TOQUEN A ESPANYA 12,79 M€, I ARA CAL DECIDIR CRITERIS DE REPARTIME

Ahir es va publicar i avui entra en vigor el Reglament pel qual es reparteix entre els Estats membres de la UE, els 300 M€ per ajudar els ramaders de llet: a Espanya li toquen 12.792.178 €.
El repartiment entre els Estats s’ha basat en les produccions de 2008/2009.

Ara cal que l’Estat espanyol decideixi amb quins criteris ho reparteix entre els ramaders, ara bé, limitat per les condicions que posa la Comissió europea, que son les següents: ha de ser per als productors de llet que estiguin seriosament afectats per la crisi del sector lleter, i tinguin problemes de liquidesa. Els criteris han de ser objectius, i evitant discriminar o distorsionar el mercat i la competència.

La Comissió europea vol total transparència, de manera que cada Estat ha d’informar a la Comissió, amb detall, sobre aquestos criteris i mesures decidits (informar màxim el 31 de març 2010) i sobre l’ajut abonat i a quin tipus i nombre de perceptors (informar màxim 30 d’agost 2010).

El 30 de juny com a màxim, ha d’estar l’ajut en mans dels ramaders, però la Comissió esmenta clarament que aquestos diners han d’arribar el més aviat possible a mans dels ramaders, de manera que la decisió sobre els criteris, i l’execució de pagaments, s’han de fer el més aviat possible, no esperant a esgotar aquestos terminis indicats.(Reglament (UE) 1233/2009 de la Comissió, de 15 de desembre de 2009, que estableix una mesura de recolzament al mercat en el sector de la llet i els productes làctics. DOCE L 330. 16-12-2009)

Visitas: 4

Afegiu un comentari

Necessites ser membre de Pageses.cat per afegir comentaris!

Participar en Pageses.cat

 

Butlletí Pageses.cat

Entra la teva adreça:

 RSS

Avis Legal Pageses.cat

Amb la col·laboració de:

Enllaços

Programació Visites

Predicció Temps

qrcode

© 2018   Creado por Dones Unió Pagesos.   Tecnología de

Insígnies  |  Reportar un problema  |  Términos de servicio

Ajuda - Creat per Dones Unió de Pagesos - Avís legal