Pageses.cat

La Comissió Europea vol saber l’opinió de la ciutadania sobre la Política Agrària Comuna (PAC)

font: Agricultura GenCat

Comisari Phil Hohan

La Política Agrària Comuna (PAC) existeix des de 1962 i és de les polítiques comunes més antigues de la UE. Al llarg dels anys ha anat evolucionant. La darrera reforma va començar el 2013 i s’allargarà fins el 2019. Ara, factors com la creixent incertesa dels mercats, la caiguda de preus i els nous compromisos internacionals sobre el canvi climàtic i desenvolupament sostenible o el Brexit, ens fan començar a qüestionar com ha de ser la PAC de l’any 2020.

La Comissió Europea va obrir el 2 de febrer una consulta pública per copsar les inquietuds d’agricultors, ciutadania, organitzacions i altres parts interessades en la futura PAC. Aquesta consulta servirà de punt de partida per a una nova reforma per aconseguir una PAC més moderna, més sostenible i menys burocràtica.

“Avui, fem les primeres passes cap a la modernització i la simplificació de la Política Agrària Comuna del segle XXI”, va dir el comissari europeu d’Agricultura i Desenvolupament Rural Phil Hogan, durant la presentació de la consulta.

La Comissió espera que la nova PAC de l’any 2020 reforci una agricultura intel·ligent, amb una aposta per la competitivitat i la innovació que afavoreixi la sostenibilitat. També confia a impulsar la renovació generacional, estimular l’ocupació i garantir una millor canalització de les ajudes a la renda per estimular el creixement i el desenvolupament rural.

Us animem a participar en aquesta consulta que estarà oberta fins al 2 de maig. Els seus resultats es publicaran a Internet, presentats pel comissari Phil Hogan mateix, el mes de juliol.

aquest és l'enllaç de la consulta:

http://agricultura.gencat.cat/ca/detalls/Noticia/170321_difusio_con...

Visitas: 16

Afegiu un comentari

Necessites ser membre de Pageses.cat per afegir comentaris!

Participar en Pageses.cat

 

Butlletí Pageses.cat

Entra la teva adreça:

 RSS

Avis Legal Pageses.cat

Amb la col·laboració de:

Enllaços

Programació Visites

Predicció Temps

qrcode

© 2018   Creado por Dones Unió Pagesos.   Tecnología de

Insígnies  |  Reportar un problema  |  Términos de servicio

Ajuda - Creat per Dones Unió de Pagesos - Avís legal