Pageses.cat

La Taula per la Democràcia fa una crida a manifestar-se dissabte a Barcelona per demanar l’alliberament de Sànchez i Cuixart

 

La manifestació arrencarà a les 17 hores de dissabte 21 d’octubre al Passeig de Gràcia amb Aragó

 

La Taula per la Democràcia, formada per més d’un centenar d’entitats, entre les quals Unió de Pagesos, convoca tota la ciutadania a manifestar-se el proper dissabte per exigir l’alliberament dels presidents d’Òmnium Cultural i l’Assemblea Nacional Catalana, Jordi Cuixart i Jordi Sànchez. Sota el lema “Defensem els drets i les llibertats; llibertat Jordi Cuixart, llibertat Jordi Sánchez”, la marxa arrencarà a les 17 hores a Barcelona, a la confluència del Passeig de Gràcia amb el carrer Aragó. A l’altura de Gran Via s’instal·larà l’escenari, on acabarà el recorregut i des d’on es faran actuacions musicals i la lectura del manifest.

La manifestació s’ha presentat aquest dijous a la seu de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC). El seu president, Gerard Esteva, ha estat l’encarregat de donar la benvinguda a tots els assistents. Jordi Giró, president de la Confederació d'Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC), ha explicat els detalls tècnics de la convocatòria i ha volgut deixar clar que “la llibertat es defensa al carrer”. “Ens obliguen a sortir al carrer; quedeu convocats”, ha afegit.

Òmnium i l’Assemblea Nacional Catalana, que seran a la capçalera de la manifestació, han fet una crida a la participació. El portaveu d’Òmnium, Marcel Mauri, ha demanat que “tothom que estimi la democràcia surti dissabte al carrer per aturar l’espiral de repressió de l’Estat espanyol” i per “demanar l’alliberament dels presos polítics”. En el mateix sentit s’ha expressat Agustí Alcoberro, vicepresident de l’ANC: “Cuixart i Sánchez són presos polítics per fer ús de la llibertat d’expressió i manifestació”.

La roda de premsa l’han tancat els secretaris generals de la UGT i Comissions Obreres, que han posat en relleu la total transversalitat de la convocatòria. “Dissabte deixem les idees polítiques a casa. Els ‘Jordis’ es manifestaven per defensar drets, tots ens sentim una mica empresonats”, ha dit Camil Ros, de la UGT. Finalment, ha tancat els parlaments Javier Pacheco, secretari general de CCOO, que ha volgut denunciar que “la deriva autoritària de l’Estat arriba a un moment crític amb l’empresonament dels ‘Jordis’” i ha demanat diàleg i solucions polítiques per trobar una sortida a la situació actual.

 

 

  

Visitas: 12

Afegiu un comentari

Necessites ser membre de Pageses.cat per afegir comentaris!

Participar en Pageses.cat

 

Butlletí Pageses.cat

Entra la teva adreça:

 RSS

Avis Legal Pageses.cat

Amb la col·laboració de:

Enllaços

Programació Visites

Predicció Temps

qrcode

© 2018   Creado por Dones Unió Pagesos.   Tecnología de

Insígnies  |  Reportar un problema  |  Términos de servicio

Ajuda - Creat per Dones Unió de Pagesos - Avís legal