Pageses.cat

Unió de Pagesos aconsegueix que el Govern de l’Estat adeqüi la fiscalitat als productors de fruita dolça a causa de la crisi de preus

 

Unió de Pagesos ha aconseguit que el Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques hagi publicat una reducció dels índexs nets per càlcul de rendiment de l’activitat econòmica dels fruiters no cítrics en el mètode d’estimació objectiva de l’IRPF per a les activitats agrícoles. El sindicat recorda l’esforç realitzat juntament amb la Unió d’Unions per tal que la crisi de preus que ha patit el sector dels préssecs i les nectarines tingués la consideració d’excepcionalitat per part del Govern de l’Estat.

 

Aquesta reducció adequa la fiscalitat a què han de fer front els productors de fruita dolça a la seva pèrdua de producció i, per tant, d’ingressos, com a conseqüència de les adversitats climàtiques de l’any 2011. A més, també adequa els impostos sobre l’activitat fruitera a la disminució d’ingressos que s’ha produït com a conseqüència de la greu crisi de preus que ha patit el sector. L’índex de rendiment net es redueix per a tots els productors de préssecs i nectarines del 0,37 a 0,07.

 

El ministeri d’Hisenda també ha recollit la majoria de danys climàtics que li va comunicar Unió de Pagesos a la resta de productors de fruita dolça, com la cirera del Baix Llobregat, amb una reducció de rendiment del 0,19, així com els diferents danys que va patir la fruita a algunes poblacions de Lleida com Anglesola i Bellpuig (0,26), la Fuliola (0,13), Vilanova de la Barca (0,26), Tornabous (0,19), Barbens, Castellnou de Seana, Golmés, Ivars d’Urgell, Linyola i Vilanova de Bellpuig (0,13).

 

Amb l’adequació de mòduls que aplicarà el Ministeri, l’índex de rendiment net per a les explotacions fruiteres de cara a la Declaració de la Renda del 2011 es veurà disminuït, d’acord amb la pèrdua d’ingressos que ha patit la pagesia.

 

 

-         Si voleu ampliar informació, poseu-vos en contacte amb Raül Sales, responsable nacional del sector de la fruita dolça d’Unió de Pagesos (tel. 639.817.454)

 

Visitas: 16

Afegiu un comentari

Necessites ser membre de Pageses.cat per afegir comentaris!

Participar en Pageses.cat

 

Butlletí Pageses.cat

Entra la teva adreça:

 RSS

Avis Legal Pageses.cat

Amb la col·laboració de:

Enllaços

Programació Visites

Predicció Temps

qrcode

© 2018   Creado por Dones Unió Pagesos.   Tecnología de

Insígnies  |  Reportar un problema  |  Términos de servicio

Ajuda - Creat per Dones Unió de Pagesos - Avís legal