Pageses.cat

Unió de Pagesos celebra que Competència investigui si empreses làcties han fet pràctiques anticompetitives per imposar condicions comercials als ramaders

 

Barcelona  16-07-2012

 

Unió de Pagesos valora de forma positiva la decisió de la Comissió Nacional de la Competència d’investigar possibles pràctiques anticompetitives de diverses empreses làcties i associacions de la indústria làctia a Catalunya, Galícia i Cantàbria, “davant la sospita d’un possible repartiment de mercat i una fixació de condicions comercials en la compra de la llet als ramaders”. Segons Competència, l’origen d’aquesta actuació es troba en les nombroses denúncies rebudes per aquestes possibles pràctiques anticompetitives que “consistirien en intercanvis d’informació sensible sobre clients, condicions de compra i preus i en l’adopció d’acords amb l’objectiu de repartir-se el mercat i fixar condicions comercials als ramaders”.

 

El sindicat demana que aquesta mesura també es faci extensiva al sector de l’oli i als altres sectors agrícoles i ramaders i que s’investiguin les presumptes pràctiques deslleials de la gran distribució.

 

El sindicat recorda que ha demanat reiteradament aquesta mesura des de fa anys per tal que la formació de preus i la distribució de marges dins de la cadena làctia sigui transparent. En aquest sentit, considera que les administracions haurien de vetllar per garantir que s’actua de manera correcta en tots els àmbits de la cadena, inclosos la formació de preus i els marges de llet crua que procedeix d’altres països, i fins la venda al detall.

 

Unió de Pagesos insisteix en que els preus que es paguen als productors catalans i espanyols són inferiors als de la mitjana europea i als de la mitjana que es paga en origen a França, fet contradictori si es té en compte que Espanya és un país deficitari en producció de llet (es produeix el 60% respecte al consum) i que França, en canvi, té excedents.

 

El sindicat també recorda que les administracions de l’Estat i autonòmiques ja es van comprometre a vetllar per l’actuació correcta de tota la cadena en el sector arran de la crisi làctia del 2009, mitjançant el document Estratègia per al sector làctic espanyol. Horitzó 2015. Un dels objectius del document era garantir, davant del dèficit estructural de la producció respecta al consum, que la llet del territori espanyol fos comercialitzada, i que la importada ho fos de manera ordenada i responsable per part de la indústria. El Ministeri d’Agricultura va elaborar un programa de coordinació amb les comunitats autònomes per assegurar la competència lleial de les produccions d’Espanya respecte a la resta de països europeus.

 

A més, els representants del Ministeri, els productors, la indústria làctia i la distribució comercial van signar el juliol del 2009 l’anomenat Acord Làctic pel qual es comprometien a aplicar un seguit de mesures a favor del sector.

 

-         Si voleu ampliar informació, poseu-vos en contacte amb Joan Guitart, responsable nacional del sector lleter d’Unió de Pagesos (tel. 686.471.394)

Visitas: 7

Afegiu un comentari

Necessites ser membre de Pageses.cat per afegir comentaris!

Participar en Pageses.cat

 

Butlletí Pageses.cat

Entra la teva adreça:

 RSS

Avis Legal Pageses.cat

Amb la col·laboració de:

Enllaços

Programació Visites

Predicció Temps

qrcode

© 2018   Creado por Dones Unió Pagesos.   Tecnología de

Insígnies  |  Reportar un problema  |  Términos de servicio

Ajuda - Creat per Dones Unió de Pagesos - Avís legal