Pageses.cat

Unió de Pagesos demana a Agricultura la creació d’un observatori de preus per recuperar el sector de l’oví-cabrum

El sindicat proposa al Departament que impulsi el sector amb una promoció dels productes catalans a les escoles o la restauració

 

 

Unió de Pagesos demana al departament d’Agricultura, dins d’un Pla de recuperació del sector oví i cabrum, la creació d’un observatori de preus per tal de facilitar el ventall de costos de les explotacions i dades sobre els ingressos, ajuts i marges existents. Per al sindicat, d’aquesta manera es podria valorar si els preus permeten cobrir els costos dels ramaders i fer més eficients les explotacions.

 

Entre les propostes d’Unió de Pagesos per impulsar el sector també hi ha, en l’àmbit de l’explotació, la creació d’un sistema d’assessorament per augmentar la seva eficiència, fer front als problemes provocats per l’augment de la fauna salvatge, així com mesures urgents per evitar el contagi de malalties d’aquests animals cap als domèstics, i reconèixer el servei dels ramats en la protecció del medi ambient. Una altra de les mesures plantejades és l’estudi d’altres fórmules d’accés de nous titulars a les explotacions ja existents per donar-los-hi continuïtat i assegurar el relleu generacional.

 

Quant a la comercialització, el sindicat proposa al Govern català que endegui una campanya de promoció per impulsar el consum de carn d’oví i cabrum en general, i de manera especial als menjadors escolars i a les zones turístiques i restaurants de Catalunya.

 

Altres mesures que inclou el document són evitar la confusió dels consumidors en la utilització dels termes que designen els productes d’oví i cabrum o donar suport a la comercialització de proximitat. Per aquesta finalitat, es planteja ajudar els escorxadors municipals per a la distribució, així com que la nova normativa sobre venda directa i comerç de proximitat contempli les característiques pròpies del sector.

 

Dins de les mesures proposades per als ajuts, el sindicat demana una revisió de tots els ajuts als quals pot accedir el sector i valorar si en conjunt donen sortida a les seves necessitats, a més de plantejaments per evitar la pèrdua de renda amb la nova Política Agrària Comuna (PAC).

 

 

-Més informació: Josep Puig, responsable nacional del sector d’oví i cabrum d’Unió de Pagesos (tel. 616.245.672)

Visitas: 10

Afegiu un comentari

Necessites ser membre de Pageses.cat per afegir comentaris!

Participar en Pageses.cat

 

Butlletí Pageses.cat

Entra la teva adreça:

 RSS

Avis Legal Pageses.cat

Amb la col·laboració de:

Enllaços

Programació Visites

Predicció Temps

qrcode

© 2018   Creado por Dones Unió Pagesos.   Tecnología de

Insígnies  |  Reportar un problema  |  Términos de servicio

Ajuda - Creat per Dones Unió de Pagesos - Avís legal