Pageses.cat

Unió de Pagesos demana a Agricultura que publiqui l’ajut que reconeix que l’activitat apícola afavoreix la pol·linització

 

Unió de Pagesos, juntament amb Apicultors Lleidatans, l’Associació d’Apicultors de Barcelona, Apicultors Gironins Associats, l’Associació Catalana d’Apicultors i la Cooperativa Apícola Tarragonina, demanen al Departament d’Agricultura que tramiti la publicació de l’ajut de pol·linització, que reconeix que l’activitat apícola afavoreix la pol·linització, corresponent al 2017, tenint en compte que en els anys anteriors s’havia publicat entre l’abril i el maig.

 

El sindicat recorda que els beneficiaris d’aquest ajut són tots els apicultors amb més de 50 arnes, professionals i no professionals i, a més, és l’únic ajut al qual poden optar els joves incorporats al sector en els últims tres anys. L’import total d’aquest ajut el 2016 va ser de 86.537 euros.

 

Unió de Pagesos també demana al Departament que consideri la previsió de les condicions meteorològiques per a les properes setmanes, amb temperatures altes, i l’afectació que pot suposar un estiu molt calorós i sec per a l’apicultura, amb més transhumàncies.

 

El sindicat recorda el valor de la pol·linització, que afavoreix la conservació de determinades espècies vegetals silvestres, així com l’augment del rendiment de les espècies fructícoles.

 

 

-Més informació: Josep Maria Claria, responsable del sector apícola d’Unió de Pagesos (tel. 606.966.380)

 

 

Visitas: 16

Afegiu un comentari

Necessites ser membre de Pageses.cat per afegir comentaris!

Participar en Pageses.cat

 

Butlletí Pageses.cat

Entra la teva adreça:

 RSS

Avis Legal Pageses.cat

Amb la col·laboració de:

Enllaços

Programació Visites

Predicció Temps

qrcode

© 2018   Creado por Dones Unió Pagesos.   Tecnología de

Insígnies  |  Reportar un problema  |  Términos de servicio

Ajuda - Creat per Dones Unió de Pagesos - Avís legal