Pageses.cat

Unió de Pagesos exigeix a Agricultura que actuï amb urgència perquè no tanquin més explotacions de conills a Catalunya

 

 

Unió de Pagesos demana al Departament d’Agricultura que s’articuli un ajut de minimis per als cunicultors catalans, entre altres mesures, tal com han tramitat altres comunitats autònomes (Cantàbria, Navarra, País Basc, Galícia, Castella-la Manxa i País Valencià), per fer front a la greu crisi que pateix el sector, després de la constatació dels efectes d’aquesta crisi a Catalunya, que es desprèn de l’estudi del Ministeri El sector de la carn de conill en xifres, fet públic ahir. Segons aquest informe, la producció de carn de conill es manté gairebé estable a nivell estatal, tant en granges com en censos, mentre que a Catalunya s’ha reduït quasi en un 30% el cens d’animals reproductors des del l’any 2010, i en el mateix període han tancat el 50% de les explotacions.

 

Per al sindicat, aquestes dades evidencien una manca de gestió per part de l’administració catalana al llarg dels últims anys pel que fa al sector cunícola, amb una evident manca d’inversió. Per contra, en altres comunitats, com Castella-Lleó, hi ha hagut, en el mateix període, un important augment d’explotacions i de noves incorporacions de joves, amb suport econòmic per part del govern autonòmic de més de 10 milions d’euros, segons ha declarat el Grup Hermi. Aquesta mateixa empresa està impulsant un nou règim de producció integrada, i alhora du a terme pràctiques comercials que presumptament afavoreixen aquest règim.

 

D’altra banda els escorxadors catalans sacrifiquen el 23,3% del total de producció de carn de conill estatal. Cal tenir en compte que a Catalunya es consumeix el 20% del conill estatal i que el Preu de Venda al Públic (PVP) a Catalunya és el més elevat de tot l’Estat, segons dades del Ministeri.

                                                

Unió de Pagesos, que ha demanat una reunió amb la consellera d’Agricultura per tractar totes aquestes qüestions, també demana a l’administració catalana que davant de l’anunci de la Comissió Europea de destinar 350 milions d’euros en ajuts directes per a sectors en crisi (dels quals a l’Estat espanyol li corresponen 14,7 milions) es tingui en compte el sector cunícola.

 

 

 

-Més informació: Josep Guasch, responsable nacional del sector cunícola d’Unió de Pagesos (tel. 617.057.249)

 

Visitas: 23

Afegiu un comentari

Necessites ser membre de Pageses.cat per afegir comentaris!

Participar en Pageses.cat

 

Butlletí Pageses.cat

Entra la teva adreça:

 RSS

Avis Legal Pageses.cat

Amb la col·laboració de:

Enllaços

Programació Visites

Predicció Temps

qrcode

© 2018   Creado por Dones Unió Pagesos.   Tecnología de

Insígnies  |  Reportar un problema  |  Términos de servicio

Ajuda - Creat per Dones Unió de Pagesos - Avís legal