Pageses.cat

Unió de Pagesos i les associacions d’apicultors traslladen al Síndic de Greuges el malestar del sector pels greus perjudicis que causa l’abellerol i la petició que es compensin aquests danys

 

Unió de Pagesos i les associacions d’apicultors de Catalunya van traslladar ahir, en una reunió amb Francesc Vendrell, director de Consum i Territori del Síndic de Greuges, la necessitat de trobar una solució davant els greus danys que causa l’abellerol, ocell protegit, a les explotacions apícoles. El sindicat i les associacions li van exposar, a més del malestar del sector pels efectes de l’abellerol, la necessitat que s’articulin compensacions per aquests danys, i que es creï una figura legal de protecció per a l’abella de la mel que doni resposta a la seva acció mediambiental. El representant del Síndic de Greuges es va comprometre a fer arribar aquestes demandes al Govern.

L’abellerol és un ocell migratori i colorit que s’alimenta d’insectes voladors, encara que la seva preferència alimentària són les abelles, que constitueixen el 70 per cent de la seva dieta. El seu efecte depredador sobre les abelles pot suposar per als productors una pèrdua d’un 30% de mitjana de mel.

Una altra de les qüestions que el sector apícola va exposar al director de Consum i Territori del Síndic de Greuges és la manca d’actuació de l’administració catalana davant d’aquest problema greu, tenint en compte que l’any 2005 va articular compensacions per compatibilitzar l’activitat apícola amb la presència de l’abellerol, però des del 2013, a causa de la restricció pressupostària, ja no va obrir convocatòria per a l’accés a aquestes compensacions.

Unió de Pagesos, juntament amb les associacions d’apicultors de Catalunya (Cooperativa Apícola Tarragonina, Apicultors Lleidatans, Associació d’Apicultors de Barcelona, Apicultors Gironins i Associació Catalana d’Apicultors), apleguen més del 95% d’apicultors de Catalunya, amb gairebé 110.000 arnes.

 

- Més informació: Josep Maria Clària, responsable nacional del sector apícola d’Unió de Pagesos (tel. 606.966.380)

 

Visitas: 16

Afegiu un comentari

Necessites ser membre de Pageses.cat per afegir comentaris!

Participar en Pageses.cat

 

Butlletí Pageses.cat

Entra la teva adreça:

 RSS

Avis Legal Pageses.cat

Amb la col·laboració de:

Enllaços

Programació Visites

Predicció Temps

qrcode

© 2018   Creado por Dones Unió Pagesos.   Tecnología de

Insígnies  |  Reportar un problema  |  Términos de servicio

Ajuda - Creat per Dones Unió de Pagesos - Avís legal